Skip to main content

Duurzaamheid

Info

Winter Village Eersel staat voor meer dan schaatsen alleen. Het is een plek om samen te komen en te verbinden. Voor iedereen. Jong en oud. Een plek om te schaatsen, maar zeker ook te lachen, te spelen en te dansen onder toeziend oog van onze vrijwilligers en medewerkers op de overdekte schaatsbaan, in de gezellige après-ski bar én bij de outdoor bar.
Maar Winter Village Eersel wil meer dan verbinden. Winter Village Eersel heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en kijkt kritisch naar verbeterpunten voor de toekomst.
  • In al onze samenwerkingen met leveranciers streven wij naar multifunctionele, herbruikbare en energie-efficiënte oplossingen.
  • Daarnaast streven wij ernaar om in onze horeca geen gebruik te maken van single-use plastic.
  • (Voedsel) verspilling wordt zoveel mogelijk tegengegaan.
  • Wij streven ernaar de gehele inrichting te hergebruiken (Marktplaats is ons niet onbekend) en onze eigen bouwploeg maakt veel zelf van natuurlijke bestaande materialen.
  • De leverancier van de schaatsbaan doet zijn uiterste best zo milieuvriendelijk en energie-efficiënt te opereren. Door het gepatenteerde systeem verbruikt de ijsbaan tot 40% minder energie. Aluminium geeft de koude veel sneller af aan het water en dat scheelt in de energiekosten. Daarnaast liggen de aluminium buizen in het water, zodat er geen energie wegvloeit via de koude bodem.
  • Sinds 2009 compenseert de leverancier elk jaar het energieverbruik van elke Europese ijsbaan die zij leggen door het kopen van GvO’s via Groenbalans.
Maar we zijn er nog niet. Een ijsbaan drie weken lang koud houden kost veel energie. En zonnepanelen op een tent? Waterstof aggregaat? Daar valt nog een wereld te winnen. Misschien dat de vele fietsers die dagelijks onze stallingen vullen veel goed maken, want met de auto naar Winter Village Eersel? Dat raden wij af.